login monitoring login panel

Afmetingen zonnepanelen

Waarom zijn de afmetingen van zonnepanelen belangrijk? Het antwoord is simpel: het aantal zonnepanelen wat je nodig hebt moet wel op het dak passen. Vrijwel al onze klanten willen hun totale jaarlijkse stroomverbruik met zonnepanelen opwekken om te besparen op energiekosten. Afhankelijk van de grootte van het dak en het jaarverbruik kunnen wij precies berekenen hoeveel zonnepanelen nodig zijn.

Afmetingen standaard zonnepanelen

Afmetingen zonnepanelen Canadian Solar
Afmetingen Canadian Solar zonnepanelen

Tegenwoordig zie je overal zonnepanelen. De meeste zonnepanelen hebben een afmetingen van: 1,65 bij 1 meter. Het vermogen van deze zonnepanelen ligt tussen de 230 Wp en 265 Wp. Wij leveren alleen Canadian Solar zonnepanelen omdat wij zeer tevreden zijn over de kwaliteit en de opbrengst van deze zonnepanelen. Bovendien heeft Canadian Solar alle opbrengst garanties 25 jaar lang extra verzekerd. De exacte afmetingen van Canadian Solar zonnepanelen zijn: 1,638 bij 0,982 meter. Omdat bij de montage van zonnepanelen op het dak klemmen tussen de zonnepanelen worden bevestigd, liggen de zonnepanelen 8 tot 10 mm uit elkaar. Vandaar dat er gemakshalve uitgegaan wordt van 1,65 bij 1 meter.

Afwijkende afmetingen zonnepanelen

Afmetingen zonnepanelen dikte
Afmetingen zonnepanelen – dikte paneel

Naast de bovengenoemde zonnepanelen zijn er ook zonnepanelen met afwijkende afmetingen.

 • Groter dan standaard:
  De afmetingen van deze zonnepanelen zijn: 1,96 bij 0,99 meter en hebben een groter vermogen van 285 tot en met 300 Wp. Deze zonnepanelen hebben 60 zonnecellen.
 • Kleiner dan standaard:
  De afmetingen van de kleinere zonnepanelen zijn: 1,58 bij 0,81 meter en hebben een vermogen tussen 190 en 205 Wp.
  Deze zonnepanelen levert ons bedrijf niet omdat onze klanten agrariërs zijn met voldoende dak oppervlak.
 • Dunne film panelen:
  De afmetingen van dunne film zonnepanelen verschillen per leverancier. Dunne film zonnepanelen worden vaak op woningen geïnstalleerd omdat deze mooi zwart zijn en kleinere afmetingen hebben.