login monitoring login panel
Pluimveehouders

Pluimveehouders

Zonnepanelen pluimveehouderij

Pluimveehouders hebben stallen met veel dakoppervlak en kunnen voldoende zonnepanelen inzetten om flink te besparen op energiekosten.Het energieverbruik is afhankelijk van of er kuikens, leghennen of vleeskuikens worden gehouden. Het hele jaar is er veel energie nodig voor ventilatie/luchtwassers, voer- en sorteersystemen en verlichting in de stallen. Omdat in de zomer het energieverbruik hoog is, kan er met zonnepanelen elektriciteit worden geproduceerd die parallel loopt met de energievraag.

Zonnepanelen interessant voor kleinverbruikers en grootverbruikers

Of u nu kleinverbruiker of grootverbruiker bent; zonnepanelen zijn in beide gevallen interessant. Bij een aansluiting tot 3x 80A bent u kleinverbruiker. U mag dan onbeperkt opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit is vooral in de zomermaanden belangrijk, omdat zonnepanelenbezitters dan vaak meer stroom opwekken dan ze verbruiken. Als aan het eind van het jaar de stroom die u opwekte en de stroom die u van het net afnam gelijk zijn, dan komt uw energierekening op 0. Dit noemen we salderen.

Bij een aansluiting die groter is dan 3x 80A bent u grootverbruiker. U mag dan niet salderen. Gelukkig is er dan de SDE+ subsidie. Via deze regeling kunt u maximaal 14,1 eurocent subsidie krijgen per opgewekt kilowattuur. Op deze manier zijn zonnepanelen ook heel interessant. Wij vertellen u graag meer over deze regeling en kunnen de SDE+ subsidie ook voor u aanvragen.

> Neem contact met mij op voor meer informatie over de gratis SDE afhandeling

Extra belastingaftrek zonnepanelen

Omdat veel pluimveehouders een maatschap of een eenmanszaak hebben, is de investering in zonnepanelen interessant in verband met een belastingvoordeel van 69,5%. Naast de normale afschrijving kan er 41,4% Energie-investeringsaftrek (EIA) en 28% Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) worden toepast.

Hoge opbrengst en bewaking zonnepanelen

Een zonnepanelen installatie moet altijd werken en veel elektriciteit opbrengen. Vooral in de pluimveehouderij moet de elektrische installatie feilloos werken. De combinatie van Canadian Solar zonnepanelen en ABB/Power-One omvormers staat garant voor een hoge opbrengst zelfs bij weinig licht. Onze Canadian Solar zonnepanelen zijn van hoge kwaliteit en zijn gecertificeerd tegen ammoniak. De omvormers van ABB/Power-One zijn volledig dicht en werken met koelribben. Door dit koelsysteem levert de ABB/Power-One omvormer zonder filters en draaiende ventilatoren die door zand en stof dicht kunnen gaan zitten. Al onze zonnepanelen installaties worden door ons op afstand bewaakt door een Duits bewakingssysteem: Solar-Log. De pluimveehouder kan op elk moment de opbrengst van de zonnepanelen volgen op een eigen website en via een App op de telefoon of tablet.

Samenwerking netbeheerder en energiebedrijven

Als zonnepanelen installateur nemen wij al het werk rondom de zonnepanelen installatie uit handen. Wij melden de installatie aan bij de netbeheerder en kunnen de overstap naar een andere energieleverancier voor u begeleiden. Zonnepanelen op het dak BV heeft een samenwerking met Boerderijstroom. Boerderijstroom levert groene stroom uit de regio, afkomstig van kleinschalige energieprojecten opgewekt door lokale boeren, ondernemers en zelfopwekkers. Boerderijstroom heeft contracten van 1 jaar en 3 jaar vast voor bestaande en nieuwe klanten en behoort tot de voordeligste van Nederland.

Asbest in de pluimveehouderij

Veel pluimveebedrijven hebben stallen met asbest dakbedekking. Als zonnepanelen installateur werken wij samen met Middendorp Montage BV uit Kootwijkerbroek/Barneveld. Samen met Middendorp Montage BV regelen wij het hele traject van subsidie aanvraag, asbestsanering, nieuwe dakbedekking en installeren van zonnepanelen.

> Lees meer over de regeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’.

> Lees meer over asbest verwijderen en wat daar allemaal bij komt kijken.

> Bekijk onze zonnepanelen installaties bij onze klanten.

Berekenen direct wat uw mogelijkheden zijn:

Calculator »