Hoe werken zonnepanelen?
Je ziet het steeds meer, zonnepanelen op het dak van een huis, stal daken van boerderijen en platte daken van bedrijven. Dankzij zonlicht en zonnepanelen profiteren steeds meer mensen van schone energie en brengen de energie rekening terug naar nul. Hoe werken zonnepanelen nu eigenlijk?
Hoe zonnepanelen werken: de zonnecel
Zonnepanelen zetten zonne-energie om in stroom. Een zonnepaneel bestaat uit een aantal zonnecellen die de stroom doorgeven. De zonnecellen bestaan weer uit 2 verschillende lagen (n-laag en p-laag) silicium waartussen stroom gaat lopen als er licht op valt.
Zonnepanelen werken ook als de zon niet schijnt. Zodra er licht op zonnepanelen valt, gaat er een stroom lopen tussen de twee lagen van de zonnecel en produceren zonnepanelen elektriciteit. Omdat de zonnepanelen gelijkstroom leveren kan de stroom niet direct worden aangesloten op de meterkast. De zonnestroom moet eerst worden omgezet door een omvormer naar wisselstroom. De omvormer wordt aangesloten op een aparte groep in de groepenkast of meterkast waardoor de stroom direct wordt verdeelt over uw lichtnet en stopcontacten.
Hoe werken zonnepanelen in uw voordeel?
Dat zonnepanelen populair zijn heeft vooral met kostenbesparing te maken. Energie is in veel gevallen een grote kostenpost die iedere maand weer terugkomt en ook de energiebelasting wordt ieder jaar hoger. Door de eenvoudige werking van zonnepanelen is het mogelijk genoeg stroom op te wekken voor het totale jaar verbruik. Zijn de zonnepanelen éénmaal goed geïnstalleerd, dan heeft u er geen omkijken meer naar.
Het grootste deel van onze klant zijn agrarische bedrijven die meestal een maatschap of een vof zijn. Als deze bedrijven een jaar hebben met een goede opbrengst moeten ze vaak over dat jaar veel belasting betalen. Deze bedrijven kunnen een groot deel van de investering van de belasting aftrekken door EIA, KIA.
Hoe werken zonnepanelen? Ze werken vooral kostenbesparend voor u en zijn ook nog eens goed voor het milieu en de toekomst van onze kinderen. Het is één van de weinige investeringen die zo’n 30 jaar lang zonder omkijken zonnestroom opwekken.