login monitoring login panel

Kamperveen: 242 zonnepanelen

zonnepanelen Kamperveen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij deze melkveehouder uit Kamperveen hebben wij 242 Canadian Solar zonnepanelen van in totaal 64.130 Wp geïnstalleerd.

Canadian Solar en SolarEdge

De Canadian Solar zonnepanelen zijn ammoniak gecertificeerd en zijn verbonden met SolarEdge omvormers en optimizers. Er is hier onder andere voor SolarEdge gekozen, omdat er sprake is van schaduw op het dak door de voersilo’s. De Power Optimizers zijn per twee panelen geschakeld, waardoor de energieopbrengst van de afzonderlijke panelen optimaal wordt gebruikt. Door de schakeling per twee panelen heeft schaduw of vervuiling bij één van de panelen geen gevolgen voor de rest van de installatie.

Complete oplossing

Wij hebben de klant al het werk uit handen genomen. Het aanmelden van de installatie bij de netbeheerder, het regelen van de verzwaring naar 3 x 80 A en het aanvragen van asbestsubsidie. En uiteraard hebben we de volledige installatie verzorgd. De klant had hier dus geen omkijken naar.

kamperveen-omvormers
Alle omvormers zijn apart geaard. Eén aparte werkschakelaar per omvormer.

 

 

 

 

 

 

 

 

kamperveen-beveiliging-omvormers
Per omvormer is een aparte beveiliging aangebracht met aardlekbeveiliging.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Power Management

De klant had eerst een 3 x 50 A hoofdaansluiting. Omdat deze aansluiting niet zwaar genoeg is voor het vermogen van de zonnepaneleninstallatie, hebben we deze laten verzwaren bij Enexis. Er is verzwaard naar 3 x 80 A. In pieksituaties gaat er echter 93 Ampère door de hoofdaansluiting. Daarom hebben we hier gebruik gemaakt van Power Management. Dit systeem beveiligt de hoofdaansluiting tegen te hoge terug geleverde vermogens. Hierdoor kan er meer vermogen worden geïnstalleerd dan de hoofdaansluiting aankan. De klant kan hierdoor op 3 x 80 A blijven, waardoor hij niet nog verder omhoog gaat in vaste lasten.

solaredge-power-management
De Power Management module
aggregaataansluiting
Ook de aggregaataansluiting is verzwaard naar 3x80A.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SolarEdge monitoring

De installatie is uitgerust met het SolarEdge monitoringsysteem. Met dit systeem worden de zonnepanelen 24 uur per dag bewaakt op goede werking en optimaal rendement. In het geval van een storing, nemen wij direct contact op met de klant, zodat we het probleem snel kunnen oplossen.  De klant kan de gegevens ook zelf inzien; via de computer en via een speciale app op smartphone of tablet.