login monitoring login panel

Familie Stoop, pluimveebedrijf

Raamsdonk, Noord-Brabant

Installatie van 2.268 Canadian Solar panelen met een totaal vermogen van 589.680 Wattpiek.

Johan Stoop heeft in het Brabantse Raamsdonk een groot pluimveebedrijf met 260.000 vleeskuikens verdeeld over 7 stallen. Naast de stallen heeft de familie Stoop 4 hectare grond in gebruik. Ze voeren granen van akkerbouwers uit de regio aan om te mengen met een kernvoer.

Johan Stoop | Foto: Peter Roek

Bij pluimveebedrijf Stoop hebben wij verdeeld over 6 daken 2.268 Canadian Solar zonnepanelen geïnstalleerd met 18 ABB-omvormers. De installatie heeft een totaal vermogen van 589.680 Wattpiek.

Volledige ontzorging

Voor de familie Stoop hebben wij niet alleen de zonnepanelen geïnstalleerd, maar ook de Asbest eraf, zonnepanelen erop-subsidie aangevraagd, een zwaardere aansluiting en transformator bij Enexis geregeld, plus de brutoproductiemeter voorbereid en aangevraagd om zo de SDE+-subsidie veilig te stellen voor de klant.

PowerManagement

De 18 ABB omvormers zijn geplaatst in een speciaal ingerichte container. Het vermogen van deze zonnepanelen installatie wordt gemeten door een brutoproductiemeter en verdeeld over het pluimveebedrijf.
Ons PowerManagement-systeem bewaakt continu het terug geleverde vermogen naar het net. Dit is vooral van belang wanneer het bedrijf leeg staat bij wisseling van vleeskuikens en het volledige vermogen terug geleverd wordt aan het net.

Foto’s

Verdeelkasten om alle omvormers te beveiligen.
Speciaal ingerichte ruimte om de omvormers en verdeelkasten te kunnen plaatsen. ABB-omvormers worden gekoeld met een enorm koelblok met koelribben. Hierdoor zijn er geen ventilatoren nodig die stof, ammoniak, vuil door de omvormer blazen.
De hoofdverdeler aan de klantzijde in het transformator huis is volledig vernieuwd en geschikt gemaakt voor het zwaardere vermogen.
De SolarLog bewaking unit (het ronde kastje) geeft de klant en ons op ieder moment inzicht in de werking van de zonnepaneleninstallatie.
De hoofdrail in de hoofdverdeler is geschikt voor 800A.
Nieuwe transformator van Enexis met een vermogen van 400 KVA. Voldoende vermogen om terug te kunnen leveren aan het net.

 

Meer weten?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?