Kiezebrink, focus on food
Installatie van 766 Canadian Solar panelen met een totaal vermogen van 235.660 Wattpiek.
Kiezebrink produceert en levert voeding voor onder andere roofvogels, reptielen en dierentuindieren. De missie van Kiezebrink is het zo goed mogelijk benaderen van het natuurlijke dieet van dieren, met verantwoorde en gezonde voeding.
Energieneutraal
Een duurzame bedrijfsvoering past daar natuurlijk helemaal bij. Daarom installeerde Zonnepanelen op het dak B.V. uit Barneveld de afgelopen weken 766 zonnepanelen op de drie locaties van Kiezebrink in Putten.
“Wij willen heel graag ons steentje bijdragen op het gebied van duurzaamheid,” zegt Michiel Derks, mede-eigenaar van Kiezebrink. “Wij verbruiken veel stroom voor de opslag van vlees in onze diepvriezen, wat in principe niet heel duurzaam is. Door het plaatsen van zonnepanelen is ons pand nu soort van energieneutraal. Dat is wel knap met zoveel vriescapaciteit, en daar zijn we ook heel trots op.”
“Iedereen zou zonnepanelen moeten overwegen.”
Zonnepanelen en omvormers van kwaliteit
“Voor de installatie hebben we gekozen voor een combinatie van Canadian Solar zonnepanelen met SolarEdge optimizers,” zegt Jan Aernoud van Eeken van Zonnepanelen op het dak B.V. “Canadian Solar staat bekend om de hoge kwaliteit en uitstekende garanties. Ze staan in de top 3 van de grootste producenten zonnepanelen wereldwijd. Met SolarEdge omvormers worden panelen per tweetal aan elkaar geschakeld. Daardoor kunnen er meer panelen op het dak gelegd worden en haal je het maximale vermogen uit elke paneel.”
“Met behulp van Duitse rekenprogramma’s, testrapporten, vakkennis en veel praktijkervaring blijkt dat de combinatie van Canadian Solar zonnepanelen en SolarEdge omvormers elke keer weer meer energie oplevert dan andere combinaties.”
V.l.n.r.: Alwin Grubben (IGEV), Jan Aernoud van Eeken (ZOHD),
Michiel Derks en Jannicke Kiezebrink bij Kiezebrink in Putten
Duurzaam voor milieu en portemonnee
“Duurzaamheid is voor ons, maar ook voor veel van onze klanten, een belangrijk thema,” zegt Derks. “We willen daarom graag meedoen met de mogelijkheden die er zijn. Zonnepanelen vragen om een aardige investering. Gelukkig zijn er allerlei interessante regelingen en subsidies voor het zelf opwekken van groene energie. Daardoor is onze investering niet alleen goed voor het milieu, maar is het financieel gezien voor onszelf ook erg interessant. Eigenlijk zou iedereen zonnepanelen moeten overwegen.”
Derks doelt onder andere op de subsidie Stimulering Duurzame Energie (SDE+). Met deze subsidie krijg een zonnepaneleneigenaar 15 jaar lang vergoeding voor elke opgewekte kWh energie. Daarnaast dalen zijn energiekosten, omdat hij geen stroom meer in hoeft te kopen. Alle extra stroom, die wel wordt opwekt maar niet zelf wordt verbruikt, kan worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Daar ontvangt hij weer een vergoeding voor. Bij elkaar opgeteld kunnen de verdiensten van een zonnepanelen eigenaar over een periode van jaren dus behoorlijk oplopen.
Kiezebrink werd voor advies bijgestaan door IGEV, innovatiecentrum voor groene energie in Noord-Veluwe.
Zonnepanelen op het dak B.V.
Zonnepanelen op het dak B.V. uit Barneveld heeft al meer dan 600 zonnepanelen installaties door heel Nederland geleverd. Doordat ze veel bij agrariërs op het erf komen, waar omstandigheden met stof, zand en ammoniak hoge eisen stellen aan zonnepanelen, werken ze altijd met hoge kwaliteit materialen.
“Wij hebben bewust gekozen om met Zonnepanelen op het dak B.V. in zee te gaan,” gaat Derks verder. “Ze zijn ervaren met grote zonnepanelen installaties en kennen hun weg in de wereld van subsidies. Ze leveren producten van hoge kwaliteit en werken professioneel. In eerste instantie hebben we met meerdere bedrijven om tafel gezeten, maar zij zijn voor ons de juiste partij.”
Verdien zelf geld met zonnepanelen
Wilt u meer weten over zonnepanelen? Hoeveel er op uw dak passen of wat u kunt verdienen met zonnepanelen? Vul de gratis Online Calculator in of vraag vrijblijvend een offerte aan.
Meer weten?
Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?