login monitoring login panel

Subsidie jonge landbouwers en zonnepanelen

salderingsregeling-zonnepanelen

Tot 20.000 euro subsidie voor jonge landbouwer

Jonge landbouwerssubsidie zonnepanelen

Voor een investering in zonnepanelen kunt u als jonge landbouwer maximaal 20.000 euro subsidie krijgen. Boeren met een leeftijd tot 40 jaar kunnen opnieuw subidie aanvragen voor een investering in zonnepanelen of andere duurzame bedrijfsverbeteringen.

Jonge landbouwersregeling 2017

De jonge landbouwerssubsidie gaat in december 2017 open.
De subsidie bedraagt 30% van het investeringsbedrag, met een maximaal subsidiebedrag van € 20.000,-
Het minimumsubsidiebedrag is € 10.000,-

europese-unieDe regeling wordt per provincie gepubliceerd en uitgevoerd. De regeling is in het hele land in hoofdlijnen hetzelfde. Wel kan het subsidieplafond per subsidie verschillen. De voorwaarden zijn te vinden op de pagina van de provincie waar de subsidie wordt aangevraagd. Het ministerie van Economische Zaken financiert deze subsidie uit het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP). Begin 2017 was er ook al een ronde waarin de jonge landbouwerssubsidie kon worden aangevraagd.

Gratis advies en subsidieaanvraag

Door onze focus op de agrarische sector, weten wij als geen ander dat het leven op de boerderij vaak druk is. Daarom gaan wij verder dan alleen het installeren van zonnepanelen. Wij begeleiden u graag bij het aanvragen van de subsidie en we nemen uiteindelijk de complete installatie van de zonnepanelen, inclusief zaken als het aanvragen van een eventuele verzwaring en de aanmelding bij de netbeheerder, voor onze rekening.

Meer informatie over gratis advies over zonnepanelen en de jonge landbouwerssubsidie?

> Neem contact met mij op