login monitoring login panel
Subsidie Jonge Landbouwers en zonnepanelen

Subsidie Jonge Landbouwers en zonnepanelen

Voor een investering in zonnepanelen kunnen jonge landbouwers maximaal 20.000 euro subsidie krijgen. Boeren met een leeftijd tot 40 jaar kunnen opnieuw subidie aanvragen voor een investering in zonnepanelen of andere duurzame bedrijfsverbeteringen.

Jonge landbouwersregeling

De overheid wil jonge landbouwers onder de 41 jaar stimuleren en ondersteunen. Met deze subsidie steunt de overheid agrarisch ondernemers bij een bedrijfsovername met de aanschaf van duurzame investeringen. Daarmee kunnen zij beter inspelen op marktontwikkelingen en wensen van de samenleving. De subsidie is onderdeel van het plattelandsontwikkelingsprogramma (POP).

De regeling wordt per provincie gepubliceerd en uitgevoerd. De regeling is in het hele land in hoofdlijnen hetzelfde. Wel kan het subsidieplafond per subsidie verschillen. De voorwaarden zijn te vinden op de pagina van de provincie waar de subsidie wordt aangevraagd. Het ministerie van Economische Zaken financiert deze subsidie uit het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP).

Gratis advies bij subsidieaanvraag

Door onze focus op de agrarische sector, weten wij als geen ander dat het leven op de boerderij vaak druk is. Daarom gaan wij verder dan alleen het installeren van zonnepanelen. Wij begeleiden u graag bij het aanvragen van de subsidie en we nemen uiteindelijk de complete installatie van de zonnepanelen, inclusief zaken als het aanvragen van een eventuele verzwaring en de aanmelding bij de netbeheerder, voor onze rekening.

Klik hier voor meer informatie of gratis advies over zonnepanelen en de jonge landbouwerssubsidie.