login monitoring login panel
Belasting en subsidies

Belasting en subsidies

Als u kiest voor zonnepanelen op uw boerderij is het goed om te weten dat er een aantal manieren zijn om de investering aantrekkelijker te maken.

Belastingvoordeel voor agrariërs

Zonnepanelen zijn voor boeren nog interessanter door een aantal belastingaftrek regelingen. Deze regelingen zijn de Energie Investeringsaftrek (EIA) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Door deze regelingen wordt de terugverdientijd op uw investering in zonnepanelen korter. Deze regelingen kunt u toepassen boven op uw reguliere afschrijving.

> Lees meer over Energie-investeringsaftrek (EIA) voor agrariërs

> Lees meer over Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) voor agrariërs

Subsidies voor agrariërs

Er zijn verschillende subsidies waar u als agrariër gebruik van kunt maken. De overheid wil de productie van duurzame energie stimuleren en heeft daarom een aantal subsidieregelingen in het leven geroepen.

Asbest eraf, zonnepanelen erop

Voor het verwijderen van asbest en het terugplaatsen van zonnepanelen is er de regeling Asbest eraf, Zonnepanelen erop. Voor elke vierkante meter asbestdak, krijgt u € 4,50,- met een maximum van € 15.000,- In 2024 moet alle asbest van het dak verwijderd zijn, dus het is zaak om stappen te gaan zetten.

> Lees meer over Asbest eraf, Zonnepanelen erop

SDE+ 2016

Verder is er de regeling SDE+ 2016. Als uw boerenbedrijf een grootverbruikersaansluiting heeft, kunt u maximaal 12,8 eurocent subsidie krijgen per opgewekt kilowattuur. Het hele proces van subsidieaanvraag tot de installatie van de zonnepanelen kan door ons geregeld worden.

> Lees meer over de SDE+ 2015 subsidie