login monitoring login panel

Belasting en subsidies

Als u kiest voor zonnepanelen op uw boerderij is het goed om te weten dat er een aantal manieren zijn om de investering aantrekkelijker te maken.

 

Belastingvoordeel voor agrariërs

Zonnepanelen zijn voor boeren nog interessanter door een aantal belastingaftrek regelingen. Deze regelingen zijn de Energie Investeringsaftrek (EIA) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Door deze regelingen wordt de terugverdientijd op uw investering in zonnepanelen korter. Deze regelingen kunt u toepassen boven op uw reguliere afschrijving.
> Lees meer over Energie-investeringsaftrek (EIA) voor agrariërs
> Lees meer over Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) voor agrariërs

Subsidie voor agrariërs

SDE+

Als agrariër kun u gebruikt maken van de regeling SDE+. Als uw boerenbedrijf een grootverbruikersaansluiting heeft, kunt u subsidie krijgen per opgewekt kilowattuur. Het hele proces van subsidieaanvraag tot de installatie van de zonnepanelen kunnen wij voor u regelen.
> Lees meer over de SDE+ subsidie

Mia en Vamil

Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek.
Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een door uzelf te bepalen tijdstip en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op.
> Lees meer over de combinatie MIA en Vamil

Jonge Landbouwers

De overheid wil jonge landbouwers onder de 41 jaar stimuleren en ondersteunen. Voor een investering in zonnepanelen kunt u als jonge landbouwer maximaal 20.000 euro subsidie krijgen. Met deze subsidie steunt de overheid agrarisch ondernemers bij een bedrijfsovername met de aanschaf van duurzame investeringen.
> Lees meer over de subsidie Jonge Landbouwers