login monitoring login panel

EIA subsidie 2019

147 miljoen euro EIA-subsidie beschikbaar in 2019

De Energie-investeringsaftrek (EIA) levert een fiscaal voordeel bij uw investering in zonnepanelen.

De meeste agrariërs hebben een eenmanszaak, maatschap of vof. Dan betaalt u bij een goed jaar maar liefst 52% inkomstenbelasting. Logisch dat u dan zoekt naar manieren om de belastingdruk te verlagen. Een investering in zonnepanelen is dan erg interessant. EIA geeft u een aanzienlijk belastingvoordeel en kan het rendement op uw investering in zonnepanelen een stuk aantrekkelijker maken.

Wat is EIA?

De Energie-investeringsaftrek is in het leven geroepen om het gebruik van duurzame energie te stimuleren. Energiebesparende bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor de EIA subsidie zijn opgenomen in de Energielijst die jaarlijks gepubliceerd wordt door de RVO.

Zonnepanelen staan uiteraard ook op deze lijst. Zonnepanelenbezitters mogen eenmalig 45% van de totale investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst. Naast EIA mag u de ‘gewone’ Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) toepassen. Bovendien zorgen energiezuinige investeringen voor een lagere energierekening.

Subsidie voor zonnepanelen

Heeft u een aansluiting met een maximale doorlaatwaarde van 3 x 80A (kleinverbruikersaansluiting) en investeert u in minimaal 25 kW aan zonnepanelen – dit zijn ongeveer 90 panelen – dan komt de investering in aanmerking voor EIA. In 2019 mag u over de hele installatiekosten 45% ten laste brengen van uw winst. Voor 2019 is hiervoor door de overheid een budget van € 147 miljoen beschikbaar gesteld.

EIA: nieuw in 2019
In 2019 mag u over de hele installatiekosten 45% ten laste brengen van uw winst.

Advies en assistentie bij aanvragen

Om in aanmerking te komen voor deze extra aftrek moet u binnen drie maanden na de koop van de zonnepanelen een aanvraag indienen. Zonnepanelen op het dak BV kan u adviseren en assisteren bij deze aanvraag, eventueel in overleg met uw boekhouder.

 

Wilt u meer informatie over EIA in uw situatie? Laat uw gegevens dan hier achter.