login monitoring login panel
SDE+

SDE+

12 miljard SDE subsidie in 2018

SDE subsidie zonnepanelen

Zonnepanelen met SDE subsidie zijn zeer interessant voor u. In 2018 is er 12 miljard euro SDE subsidie beschikbaar. Als u een SDE subsidie voor zonnepanelen toegewezen krijgt, kunt u maximaal 11,2 eurocent subsidie krijgen per opgewekte kilowattuur. Met een SDE subsidie verdient u 3 keer geld.

  • U ontvangt maximaal 11,2 eurocent per kWh zonne-energie
  • U bespaart op uw stroom rekening (dag-stroom)
  • De stroom die niet wordt verbruikt (dag-stroom) verkoopt u aan uw energiebedrijf

SDE+ 2018

De SDE+ stimuleert de productie van duurzame energie en richt zich op bedrijven en (non-profit) instellingen. De SDE+ 2018 kent twee openstellingsrondes. De voorjaarsronde in maart van dit jaar en de najaarsronde in oktober.

Dit jaar is er een budget van 12 miljard euro beschikbaar om projecten te ondersteunen. Er is 6 miljard beschikbaar voor de voorjaarsronde en 6 miljard voor de najaarsronde.

NIEUW: Dakhuur met SDE subsidie

Als u een SDE subsidie toegekend heeft gekregen, kunt u zelf investeren in zonnepanelen. Daarnaast kunt u ook kiezen voor dakhuur waarbij u jaarlijks geld ontvangt. Van financiering (in samenwerking met duurzame banken) tot installatie en explotatie, alles wordt door ons geregeld. U hoeft alleen uw dak ter beschikking te stellen.

Gratis advies en subsidieaanvraag

Door onze focus op de agrarische sector, weten wij als geen ander dat het leven op de boerderij vaak druk is. Daarom gaan wij verder dan alleen het installeren van zonnepanelen. Het hele proces van subsidieaanvraag tot de installatie van de panelen nemen wij voor onze rekening.

> Neem contact met mij op voor informatie over de gratis SDE afhandeling en dakhuur

Ervaren in SDE projecten

Door onze kennis van de regelgeving rondom SDE projecten en de volledige afhandeling inclusief bemetering weten boeren ons steeds vaker te vinden. Hier onder zijn enkele van onze SDE projecten te zien.

Aanvullende informatie

Het subsidiebedrag dat u uitbetaald krijgt, is de vergoeding van SDE+ 2018 minus het correctiebedrag. Vanaf 2018 zijn er twee correctiebedragen omdat er onderscheid wordt gemaakt tussen elektriciteit die op het net wordt ingevoed ‘netlevering’ en elektriciteit die zelf wordt gebruikt ‘niet-netlevering’.

Voor installaties groter dan 15 kW en kleiner dan 1 MW zijn de correctiebedragen € 0,038 voor netlevering en € 0,063 voor niet-netlevering.
Voor installaties groter dan 1 MW zijn de correctiebedragen € 0,038 voor netlevering en € 0,055 voor niet-netlevering.

Let op: de subsidieregeling kan sinds 2014 niet meer gecombineerd worden met andere fiscale regelingen, zoals de Energie Investeringsaftrek (EIA). Verder moeten de zonnepanelen binnen anderhalf jaar geïnstalleerd en in gebruik genomen zijn.

Voor meer informatie kunt u onderstaande voorlichtingsvideo van de RVO over de SDE subsidie bekijken. Verder kunt u natuurlijk de website van de RVO raadplegen.