login monitoring login panel
SDE+

SDE+

12 miljard SDE subsidie in 2017

SDE subsidie zonnepanelen

Zonnepanelen met SDE subsidie zijn zeer interessant voor u. In 2017 is er 12 miljard euro SDE subsidie beschikbaar. Als u een SDE subsidie voor zonnepanelen toegewezen krijgt, kunt u maximaal 12,5 eurocent subsidie krijgen per opgewekt kilowattuur. Met een SDE subsidie verdient u 3 keer geld.

  • U ontvangt maximaal 12,5 eurocent per kWh zonne-energie
  • U bespaart op uw stroom rekening (dag-stroom)
  • De stroom die niet wordt verbruikt (dag-stroom) verkoopt u aan uw energiebedrijf

SDE+ 2017

De SDE+ stimuleert de productie van duurzame energie en richt zich op bedrijven en (non-profit) instellingen. De SDE+ 2017 kent twee openstellingsrondes. De voorjaarsronde was in maart van dit jaar opengesteld. De najaarsronde wordt 3 oktober opengesteld.

Dit jaar is er een budget van 12 miljard euro beschikbaar om projecten te ondersteunen. Er is 6 miljard beschikbaar voor de voorjaarsronde en 6 miljard voor de najaarsronde.

NIEUW: Dakhuur met SDE subsidie

Als u een SDE subsidie toegekend heeft gekregen, kunt u zelf investeren in zonnepanelen. Daarnaast kunt u ook kiezen voor dakhuur waarbij u jaarlijks geld ontvangt. Van financiering (in samenwerking met duurzame banken) tot installatie en explotatie, alles wordt door ons geregeld. U hoeft alleen uw dak ter beschikking te stellen.

Gratis advies en subsidieaanvraag

Door onze focus op de agrarische sector, weten wij als geen ander dat het leven op de boerderij vaak druk is. Daarom gaan wij verder dan alleen het installeren van zonnepanelen. Het hele proces van subsidieaanvraag tot de installatie van de panelen nemen wij voor onze rekening.

> Neem contact met mij op voor informatie over de gratis SDE afhandeling en dakhuur

Ervaren in SDE projecten

Door onze kennis van de regelgeving rondom SDE projecten en de volledige afhandeling inclusief bemetering weten boeren ons steeds vaker te vinden. Hier onder zijn enkele van onze SDE projecten te zien.

Aanvullende informatie

Het subsidiebedrag dat u uitbetaald krijgt is de vergoeding van SDE+ 2017 minus het correctiebedrag van het desbetreffende jaar. Dit bedrag is momenteel vastgesteld op € 0,026. Let op: de subsidieregeling kan sinds 2014 niet meer gecombineerd worden met andere fiscale regelingen, zoals de Energie Investeringsaftrek (EIA). Verder moeten de zonnepanelen binnen anderhalf jaar geïnstalleerd en in gebruik genomen zijn.

Voor meer informatie kunt u onderstaande voorlichtingsvideo van de RVO over de SDE subsidie bekijken. Verder kunt u natuurlijk de website van de RVO raadplegen.