Dit regelen wij voor u
Als zonnepanelenspecialist heeft Zonnepanelen op het dak B.V. de expertise en kennis in huis om een installatie van A tot Z te regelen. Dit betekent niet alleen het verzorgen van een installatie maar ook: contact met subsidieverleners, netbeheerders en meetbedrijven.
Stap 1.
|
Stap 2.
|
Stap 3.
|
1. Voorbereiding
Legplan
Afhankelijk van uw wensen en uw situatie maken wij eerst een legplan. Met behulp van verschillende softwarepakketten en rekenmodellen is het mogelijk de opbrengst van uw zonnepanelen heel nauwkeurig te berekenen. U krijgt zo een realistisch beeld van uw verwachte opbrengst.
Subsidieaanvraag
Het hele proces van de SDE++ subsidieaanvraag verzorgen wij gratis en vrijblijvend voor u. Wij hebben inmiddels voor honderden projecten SDE++-subsidie aangevraagd. Wij kennen de weg en houden u bij elke stap op de hoogte. Hoewel u vrij bent na toekenning van uw subsidie voor een andere installateur te kiezen, verzorgen wij graag nog meer voor u.
Transportindicatie
Een transportindicatie is een verplicht onderdeel van de SDE++ subsidieaanvraag. Met een positieve transportindicatie geeft de netbeheerder aan dat er voldoende capaciteit is op het net om de opgewekte stroom te kunnen verwerken. Vraagt u een SDE++ subsidie aan via Zonnepanelen op het dak B.V., dan regelen wij deze transportindicatie gratis voor u.
Geef de aanvraag van uw SDE++ subsidie uit handen. Laat hier uw gegevens achter.
2. Installatie
AC-werkzaamheden
Vanaf de omvormer loopt de wisselstroom (evt. via een verdeelkast) naar de hoofdaansluiting in de meterkast. Wij bekijken hoeveel groepen er nodig zijn en hoe dik de kabels moeten zijn. Hierbij houden we rekening met kortsluitvastheid (de maximale kortsluiting die materialen in apparaten aankunnen zonder in brand te vliegen) en selectiviteit (dit voorkomt dat een hele installatie uitvalt bij kortsluiting). Dit is niet verplicht, maar voor een kwalitatieve installatie onmisbaar.
Verzwaring
Stel een ondernemer heeft subsidie toegewezen gekregen, maar zijn huidige aansluiting is nog te klein voor de nieuwe installatie. Dan heeft hij een verzwaring nodig. Pas dan kan hij de opgewekte stroom terug leveren aan het net. Er komt een ingewikkelde documentenstroom kijken bij een verzwaringsaanvraag. Zonnepanelen op het dak B.V. kent de weg en neemt dit in overleg met u uit handen.
Compactstation
Indien nodig vragen wij een compactstation voor u aan. De aanvraag van een transformatorstation is alleen nodig bij grote installaties.
Meetbedrijf
Bij een grootverbruikersaansluiting is het nodig om een brutoproductiemeter (bpm) te installeren. Dit is een extra elektriciteitsmeter die kan meten hoeveel energie uw zonnepaneleninstallatie opwekt. Die informatie is nodig om subsidie van de overheid te kunnen ontvangen. Zonnepanelen op het dak B.V. vraagt een offerte voor u aan en zorgt ervoor dat de bpm wordt geplaatst.
Lees het verhaal van akkerbouwer Paul Pronk:
“Bij Zonnepanelen op het dak BV was alles van A tot Z helemaal duidelijk. Technisch klopte het allemaal. Er kwamen ook geen onverwachtse kosten achteraf.”
CertIQ
CertIQ is een door de overheid ingesteld bedrijf. Het bedrijf geeft certificaten af aan bedrijven die hernieuwbare energie opwekken. Zo ontvangt u voor elke kWh duurzaam opgewekte stroom een Garantie van Oorsprong (GvO). Deze GvO’s kunt u verhandelen, maar hij kan er ook voor kiezen om GvO’s te gebruiken als bewijs van levering van duurzame elektriciteit. Wilt u ze verhandelen? Dan geeft Zonnepanelen op het dak B.V. u een suggestie voor een handelaar. U bent zelf vrij om een partij te kiezen.
Verzoek tot Vaststelling
Zonnepanelen op het dak B.V. vraagt voor u een Verzoek tot Vaststelling (VtV) aan, die u na ontvangst ondertekent. Dit is het bewijs dat u bij CertiIQ bent aangemeld. De netbeheerder moet dit goedkeuren zodat u de subsidie kunt ontvangen.
Netbeheerder
Zonnepanelen op het dak B.V. verzorgt het contact met de netbeheerder. Wij zorgen ervoor dat de netbeheerder over de juiste documenten beschikt om de aanmelding goed te kunnen keuren.
3. Na installatie
Scope 12 keuring
Zonnepanelen op het dak B.V. laat al haar installaties SCIOS Scope 12 keuren. Scope 12 is een onafhankelijke inspectie van uw hele zonnestroominstallatie. Een gekeurde installatie heeft een laag brandrisico, is veilig bevonden en levert een optimaal rendement. Het is nog niet verplicht om een zonnepaneleninstallatie na plaatsing te laten keuren volgens de Scope 12 inspectieregeling. Wij kiezen hier wel voor en nemen de kosten hiervoor voor eigen rekening.
Real life monitoring
Bij Zonnepanelen op het dak BV wordt een installatie altijd opgeleverd met real-time monitoring. Een zonnepaneleneigenaar kan altijd eenvoudig via een app op een smartphone of via internetbrowser op een computer zijn opbrengst bijhouden.
Voor sommige bedrijven is het interessant om een opbrengstmonitor zichtbaar te hebben hangen. Daarmee geef je de duurzaamheid van je bedrijf op een leuke manier weer, bijvoorbeeld aan klanten, shareholders, leveranciers, werknemers of studenten.
Monitoringscontract
Standaard komt een installatie met een monitoringscontract. Dat houdt in dat Zonnepanelen op het dak B.V. elke installatie actief blijft bewaken en monitoren. Levert een installatie opvallend minder op dan gebruikelijk? Dan nemen wij binnen 24 uur contact op met de klant.
Optioneel onderhoudscontract
Sommige installaties zijn zo groot of complex dat we naast de standaard bewaking en monitoring een onderhoudscontract aanbieden. Dit dekt jaarlijks voorrijkosten, arbeidskosten en materiaal als er buiten de normale garantieperiode om onderhoud nodig is.
Bereken met onze gratis zonnepanelen calculator het aantal zonnepanelen en het rendement voor uw situatie.