login monitoring login panel

Power Management

Meer opwekken dan uw hoofdaansluiting aankan

 1. Het Power Management systeem van Zonnepanelen op het dak BV maakt het mogelijk meer Wattpiek vermogen te installeren dan de hoofdaansluiting in de meterkast aankan.
 2. Power Management is speciaal ontwikkeld om de energierekening naar nul terug te brengen (ook de eerste dure 10.000 kWh van de energierekening!).
 3. Haal het maximale uit uw SDE subsidie met Power Management.
 4. Power Management beveiligd de hoofdzekering in de meterkast tegen overbelasting van hoge pieken terug geleverde stroom bij veel zon.

Bekijk onderstaand filmpje met duidelijk uitleg over Power Management

Waarom Power Management bij zonnepanelen?

Power-Management-schema

 1. Kleinverbruik aansluiting t/m 3x80A
 2. Veel van onze klanten willen hun volledige jaarverbruik met zonnepanelen opwekken. Het deel van 0 tot 10.000 kWh van de energierekening is duur door de hoge energiebelasting die jaar over jaar stijgt. Hoe meer de energierekening naar nul wordt teruggebracht, hoe groter de besparing.

  Er is een grote groep agrariërs die meer dan 50.000 kWh per jaar aan stroom verbruikt. Tot 2012 was het met zonnepanelen niet mogelijk meer energie te produceren dan 50.000 kWh bij een hoofdzekering van maximaal 3x 80A.

  Wanneer het jaarverbruik van een boerderij bijvoorbeeld 65.000 kWh is, is er (afhankelijk van het richting van het dak) 68.000 Wp vermogen nodig om de 65.000 kWh op te wekken. 68.000 Wp kan meerdere keren in het jaar een terug geleverde stroom van wel 99 Ampère opleveren. Door dit piekvermogen tijdens zonnige uren en een lage buitentemperatuur, gaat de hoofdzekering van de meterkast van 80 Ampère eruit. Hierdoor valt de stroom op het hele bedrijf uit en staat het hele bedrijf stil.

 3. Grootverbruik aansluiting > 3x80A
 4. Bij een grootverbruik aansluiting zijn zonnepanelen met een SDE subsidiezeer interessant. In deze situaties wordt een groot aantal zonnepanelen vermogen gelgd om maximaal van de SDE subsidie gebruik te kunnen maken. Regelmatig is het zonnepanelen vermogen groter dan de hoofdaansluiting aankan. Hierbij is Power Management een goed en veilige oplossing.

Voordelen Power Management

 • Veilig: beveiligd tegen overbelasting hoofdzekering
 • Kosten besparing: Volledige productie jaarverbruik in kWh mogelijk
 • Gemak: volledig automatisch werking
 • Dynamisch: grijpt alleen in indien noodzakelijk (niet bij voldoende stroomverbruik op bedrijf)
 • Ook combinatie zonnepanelen en windmolen (bv Lagerweij).

Hoe werkt Power Management

Power-Management-grafiekHet Power Management systeem van Zonnepanelen op het dak BV is altijd ingeschakeld en doorloopt continu de volgende procedure om de beste resultaten van uw systeem te realiseren.

 1. Continue meting energieproductie zonnepanelen
 2. Continue meting stroomverbruik bedrijf
 3. Vaststellen netto belasting netaansluiting
 4. Hoofdzekering beveiligen.

Power Management werkt automatisch

Power Management grijpt alleen in indien dit nodig is en werkt volledig automatisch. De aansturing van de omvormers gebeurt via een digitale comunicatiebus waardoor een traploze regeling van het opgewekt vermogen wordt verkregen. Dit heeft een positief effect op de levensduur van de installatie omdat in de regelkring van de omvormers geen schakelende elementen worden gebruikt.

Volledig jaarverbruik opwekken = korte terugverdientijd zonnepanelen