login monitoring login panel
Zonnepanelen op golfplaten

Zonnepanelen op golfplaten

Veel agrariërs hebben gekozen voor golfplaten als dakbedekking, omdat ze relatief goedkoop zijn en de montage eenvoudig is. Daarnaast zijn ze brandbestendig en hagelvast. Golfplaten worden direct op de gordingen (dwarsbalken) van een stal of loods gemonteerd.

Montage zonnepanelen op golfplaten dak

Bij de montage van zonnepanelen maken we ook gebruik van deze gordingen. Met behulp van rvs-stokschroeven schroeven we de montagerails direct op de golfplaat in de gording. Hierdoor ontstaat een constructie die zeer stevig is en die in alle gebieden in Nederland toegepast kan worden. Zelfs bij de zee.

Onze agrarische klanten hebben vaak te maken met ammoniak. Daarom gebruiken we roestvrij staal in plaats van gegalvaniseerde stokschroeven.

Extra sterk railsysteem golfplaten

Afhankelijk van de breedte van de stal kan de afstand tussen de gordingen variëren van 0,80 m. tot 1,40 m. Wij gebruiken een railsysteem op het golfplaten dak dat sterker is dan gemiddeld en zelfs een gordingafstand van 1,60 m. kan overbruggen zonder dat de rail doorbuigt onder het gewicht van de zonnepanelen.

Bestand tegen extreme wind

De meeste stallen en loodsen liggen in het buitengebied waarbij de wind vrij spel heeft. Door de werveling van de wind ontstaat er hierdoor zuigkracht. Om er voor te zorgen dat de panelen hierdoor nooit los zullen laten, werken we met stevige rails en klemmen van 70 mm. breed om voldoende grip op het zonnepaneel te hebben.

Bereken uw opbrengst

Wilt u weten wat u kunt besparen met zonnepanelen op uw dak? Bereken dan eenvoudig het aantal zonnepanelen en uw mogelijke opbrengst via de gratis Online Calculator.